Nové autobusy Scania a Isuzu dorazily do Teplic

Pět kusů nových autobusů Scania Citywide LF 11,6 a dva kusy nových malých autobusů Isuzu NovoCiti Life obohatilo vozový park MHD Teplice.

Společnost Scania Czech Republic s.r.o. dodala na základě vítězství ve veřejné zakázce 5 nových autobusů Scania Citywide LF 11,6. Vozy jsou vyjímečné zejména absencí konvenčních zpětných zrcátek, které nahrazuje systém kamer s průmětem do kabiny řidiče. Toto řešení bylo v segmentu městských autobusůna na našich vozech užito vůbec poprvé v rámci celé České republiky. Vozy dále zaujmou libivým interiérem, kterému dominuje modrá barva, a to zejména na podlaze a koženkových sedadlech pro cestující. Oproti dříve dodávaným vozidlům je na zádržné tyče užita kartáčovaná nerezová ocel, která pročišťuje celý interiér vozidla a společně s minimalistickým designem stropních prostor a několika stupni osvětlení interiéru vytváří přijemný cestovní prostor. Již samozřejmostí je celovozová klimatizace a akustický a vizuální informační systém. Pořizovací cena jednoho vozidla činí cca 5,83 mil. Kč bez DPH. Vozidla budou nasazována primárně jako náhrada parciálních trolejbusů, a to zejména na linkách 101, 102, 106 a 109.

Společnost TURANCAR CZ s.r.o. dodala na základě vítězství ve veřejné zakázce 2 nové nízkokapacitní autobusy Isuzu NovoCiti Life o délce necelých 8 metrů a jsou primárně pořízeny pro obsluhu linky 110, která svých charakterem neumožňuje provoz standardních autobusů nebo trolejbusů. Vozy jsou laděny do stejného designu a funkčnosti jako výše popsané vozy Scania, tj. zejména modrá podlaha a koženková sedadla pro cestující, zádržné tyče z kartáčované nerezové oceli, celovozová klimatizace nebo akustický a vizuální informační systém.

Všechna vozidla se na linkách MHD Teplice objeví ihned v prvních dnech roku 2024.

Věříme, že cestující ocení jejich jízdní komfort i líbivý vnější a vnitřní design.

HISTORIE PODNIKU

Příspěvková organizace Městská doprava Teplice, p.o. byla zřízena statutárním městem Teplice za účelem převzetí a provozování dopravního systému MHD Teplice včetně všech návazných činností, a to od 1. 1. 2024.

INFORMACE MD TEPLICE

Městská doprava Teplice, p.o.

IČO: 17196264

DIČ: CZ17196264

ředitel: Ing. František Stožický

E-mail: info@mdteplice.cz